Donacija zvučnih naslova biblioteci “Derviš Sušić”

Jučer je Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ Tuzla posjetio Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, gdje se susreo sa direktoricom Biblioteke Mirnom Trifković, Tifom Tučić, izvršnom direktoricom Udruženja građana oštećenog vida Tuzla i Šejlom Antunović, edukator-rehabilitatoricom Udruženja.

Ovom prilikom  za potrebe Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla uručeno je 80 vrijednih naslova – zvučnih knjiga MP3 i Daisy formata.

Tokom sastanka dogovoren je nastavak saradnje i zajedničke aktivnosti.

Prema riječima Sakiba Pleha,direktora Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiHova biblioteka redovno dopunjava knjižni fond u isturenim odjeljenjima u drugim bibliotekama u Bosni i Hercegovini. “Uvjereni smo da će ove knjige koje smo danas donijeli upotpuniti knjižni fond koji je već duži vremenski period na raspolaganju korisnicima u najvećoj biblioteci Tuzlanskog kantona. Iskreno se nadam da će zadovoljiti ukuse i potrebe korisnika Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke u Tuzli”, kazao je Pleh.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se direktoru Sakibu Plehu na saradnji i ovoj vrijednoj donaciji koja će uveliko koristiti korisnicima Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

Niz godina Odlukom Upravnog odbora Biblioteke članovi UG oštećenog vida Tuzla imaju pravo na besplatnu članarinu u NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*