Navijači Veleža stigli u Atinu i pružili podršku igračima uoči utakmice s AEK-om

Nogometaši Veleža večeras na Olimpijskom stadionu u Atini igraju revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv AEK-a, a najvatreniji navijači mostarskog kluba, popularni Red Army, transparentom na ulicama grčke prijestolnice pružili su podršku svojim igračima.

Oko 20-ak pristalica Rođenih stigli su u Grčku, gdje će Rođeni braniti prednost iz prvog meča 2:1, te će pokušati ostvariti historijski uspjeh i proći dalje.

“Sad kreni ti hrabro, bori se”, napisali su na paroli navijači Veleža.

AEK je i dalje apsolutni favorit, ali Velež se neće unaprijed predati. Sjajna vijest za Feđu Dudića je povratak veznjaka Samira Radovca i defanzivca Denisa Zvonića, koji će biti spremni za utakmicu s Grcima, a u konkurenciji je i ofanzivac Obren Cvijanović.

Trener Veleža je u najavi utamice istakao da bi ključan mogao biti uvod utakmice i prvih 20-ak minuta, jer ako Rođeni ne prime gol, vjeruje da mogu odoljeti napadima Grka u nastavku meča.

Utakmica između AEK-a i Veleža igra se večeras od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Atini, a direktan prijenos omogućio je Face TV, dok ćete na portalu Klix.ba moći pratiti tekstualni prijenos.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*