Youtube slavi 10. rođendan

Jedan od najvažnijih segmenata internet kulture i jedna od najposećenijih internet stranica, poznati Youtube, danas obilježava 10 godina svog postojanja.

Naime, na današnji dan je registrovan njegov domen, a osnovala su ga tri bivša radnika kompanije Paypal sredinom februara 2005. godine, a već sledeće godine u oktobru Google je objavio da je kupio tu kompaniju za 1,65 milijardi dolara.

Na toj ogromnoj onlajn video platformi svakog minuta se objavi čak 300 sati video materijala svih vrsta, od muzike i zanimljivosti, do vijesti, savjeta, televizijskih emisija, ličnih iskustava…

Skoro da ne postoji riječ koja se može ukucati, a da broj rezultata bude nula. Ukoliko neko želi da nauči da svira gitaru, da se pravilno našminka ili prespoji računare, dovoljno je da to ukuca na Youtube i pronaći će tačna uputstva za to.

Međutim, kroz deset godina postojanja, taj servis je prešao okvire samo zabavnog karaktera, pa se slobodno može reći da je svojevrsna platforma koja na različite načine povezuje, inspiriše i informiše.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*