Odbojkašice BiH danas protiv Belgije na novom teškom ispitu na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas će u okviru 4. kola grupne faze Evropskog prvenstva igrati protiv selekcije Belgije i to će biti još jedan težak ispit za naše igračice. Naše najbolje odbojkašice doživjele su poraz od selekcije Francuske rezultatom 3:0 u setovima (25:19, 25:14, 26:24) u susretu 3. kola Evropskog prvenstva. U prvom kolu naše igračice su rezultatom 3:0 izgubile od favorizovane Srbije, dok su u drugom kolu bile bolje od Azerbejdžana rezultatom 3:0.

Što se tiče reprezentacije Belgije, oni su u prva tri kola ostvarili pobjede protiv Azerbejdžana rezultatom 3:0 i Rusije rezultatom 3:2, što je svakako veliko iznenađenje, ali i pokazatelj o kakvoj ekipi se radi, dok su protiv Srbije također izgubili s maksimalnih 3:0.

Podsjetimo, naše odbojkašice igraju u grupi A zajedno s domaćinom Srbijom, Azerbejdžanom, Rusijom, Belgijom i Francuskom, a sve utakmice igraju se u Beogradu.

U narednu fazu takmičenja proći će po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe.

Susret BiH – Belgija igra se u beogradskoj Štark Areni s početkom u 17 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 2.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*