Vejzović prvi u Ljubljani, mlađim atletičarima Slobode sedam medalja u Čitluku

Najbolji bosanskohercegovački sprinter i član AK “Sloboda Tehnograd” Hajrudin Vejzović, nastavio je svoj niz pobjeda u ovoj godini. Posljednji uspjeh je prvo mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu “Memorijal Matica Šušteršiča i Patrika Cvetana”, koji je održan u Ljubljan, na kojem je pobijedio u trci na 100 metara. Osim pehara, Vejzoviću je i pehar za Memorijalnu trku po kome i mting nosi naziv.

Osim Vejzovića, u subotu su na Međunarodnom atletskom mtingu “Dani berbe grožđa” i  “Bože Gagro” koji je održan u Čitluku, nastupili i mlađi članovi AK “Sloboda Tehnograd”, koji su ostvarili odlične rezultate osvojivši sedam medalja, ali i nekoliko ličnih rekorda.

Medalje su osvojili: 

Bakir Baković u trci na 60 metara za mlađe juniore i,

Bakir Musić u skoku u dalj za mlađe juniore i troskoku za seniore,

Ismihan Muratović u skoku u vis u kategoriji pionirki,

Kerim Halilović u trci na 60 m u kategoriji cicibana,

Ajna Nezirovac u trci na 60 m u kategoriji cicibanki,

Ajla Babajić u bacanju vortexa u kategoriji cicibanki,

Na mitingu su još nastupali Ema Mešković, Adian Mešković, EmaHalilović, Nudžejma Vrabac, Berina Mujanović, Melina Murgić, Ema Zahirović, Ajša Babajić, Alina Alić, Lejla Hodżić, Ema Kasumović, Begajet Siljić, Maid Imamović, Muamer Imamović, Ahmed Hodžić, Nikola Pavljašević, Amar Bećirović i Vedad Suljkanović.

Već narednog vikenda AK Sloboda Tehnograd je organizator Ekipnog prvenstva BiH za dječake i djevojčice, dok će Hajrudin Vejzović nastupiti na Međunarodnom atletskom mitingu u Zadru.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*