Preminula je žena koja je napisala najveće hitove ex-yu muzike

Jedna od najpoznatijih tekstopisaca u bivšoj Jugoslaviji Marina Tucaković preminula je večeras u 67. godini. Informaciju za srbijanski Telegraf potvrdio je njen suprug Aleksandar Radulović Futa.

Tucaković je duže vrijeme bolovala od teškog oblika raka, a posljednjih nekoliko dana je bila priključena na respirator zbog zaraze koronavirusom.

Posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović gdje je prebačena nakon što joj se u utorak naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

Marini je početkom 2018. godine dijagnosticiran zloćudni karcinom dojke.

Njen sin Milan Laća Radulović je protekle sedmice na društvenim mrežama otkrio kako je jako loše i da je rak dojke s kojim se bori već nekoliko godina uznapredovao.

“Rak s metastazama na jetri. Plućima. Mozgu. Kostima”, napisao je na svom profilu na Twitteru.

Autorica je tekstova brojnih muzičkih hitova – sarađivala je sa velikim folk i pop zvijezdama.

Između ostalih, napisala je tekstove brojnih pjesama Zdravka Čolića među kojima su numere “Čija je ono zvijezda” i “Noć mi te duguje.

Autorica je tekstova kompozicija Olivera Dragojevića “Šta to bješe ljubav”, Zane “Dodirni mi koljena”, Harisa Džinovića “Poznat ću te po meraku”, Džeja “Nedjelja”, Željka Samardžića “Grlica”, Severine “Unaprijed gotovo”…

Rođena je 4. novembra 1953. u Beogradu gdje je završila osnovu i srednju školu. Već kao mlada osoba okušala se kao tekstopisac, a vrlo brzo je kao takvom postala popularna širom bivše Jugoslavije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*