Najnoviji podaci: Osam poginulih i dvadeset i osam ranjenih u pucnjevi u Permu

U pucnjavi na Univerzitetu u ruskom gradu Permu, prema najnovijim podacima, ubijeno je osam osoba, saopštio je Istražni komitet.

Ranije je saopšteno da je pet osoba ubijeno, a šest ranjeno. Prema posljednjem javljanju novinarke N1 Aleksandre Godfroe, iz Moskve, broj povrijeđenih je porastao na 28.

Student koji je pucao je uhapšen i identifikovan, a pri hapšenju je ranjen. Protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo dva i više lica.

Regionalno Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povrijeđeno više od deset osoba od vatrenog oružja, ali i od drugih povreda, pošto su neki u vreme pucnjave iskakali kroz prozore.

Napadač iz Perma imao dozvolu za nabavku oružja

Osamnaestogodišnji student Timur Bekmansurov koji je u jutrošnjoj pucnjavi na Univerzitetu u Permu ubio osam osoba, oružje je nabavio legalno, navode ruske agencije, pozivajući se na regionalne vlasti.

“On je po uobičajenoj proceduri prošao medicinska ispitivanja, uključujući i psihijatra i narkologa i dobio pozitivnu ocenu za posjedovanje lovačkog oružja”, rekao je neimenovani izvor agenciji Interfaks.

Agencija navodi, pozivajući se na drugi neimenovani izvor, da je napadač pucao iz puške “Huglu Atrox T” turske proizvodnje, sa patronima kalibra 12/76.

Napadač je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo dvije i više osoba.

“Istraga sakuplja karakterne materijale o napadaču i istražuje sve okolnosti”, navela je predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Nastava na Univerzitetu i školama je prekinuta i pojačane su mjere sigurnosti.

Ovo je treća pucnjava sa ljudskim žrtvama u ruskim obrazovnim ustanovama za posljednje dvije godine.

Učenik Amurske srednje škole u Blagovešensku 14. novembra 2019. godine pucao je ubivši jednu osobu i ranivši pet.

U maju 2021. godine bivši učenik gimnazije ubio je devet osoba i 23 ranio.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*