Hoće li preveliki apetiti Dragana Čovića donijeti veće probleme

U prostorijama SDA treba da se održi sjednica Kolegija ove stranke, a  izjavu za novinare,uoči početka sjednice, dao je, između ostalih, i Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA, piše novinska agencija Patria.

Sarajlić je poručio da razumije Željka Komšića, lidera Demokratske fronte koji je sinoć kazao da je za njega koalicioni sporazum mrtav.

– Potpisani sporazum nije mrtav. Željko Komšić to je rekao u afektu, a smatram da DF s pravom postupa na ovakav način – kazao je Sarajlić.

„Ljutnju“ koalicionih partnera treba tražiti u HDZ-u, odnosno prevelikim apetitima Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, koji, osim pet ministarskih hrvatskih pozicija u Vladi FBiH insistira i na šestoj, a koja pripada srpskom narodu.

Tako je Sarajlić, nakon što su se kamere ugasile, kazao „da i njemu smeta što HDZ šestu poziciju hoće da pokloni SNSD-u i Miloradu Dodiku“.

Inače,  u zgradi Predsjedništva BiH večeras bi trebao  biti održan neformalni sastanak Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika SDA, Mladena Bosića, predsjednika SDS-a i Dragana Čovića, dok je neizvjesno prisustvo Mladena Ivanića, lidera PDP-a koji se vraća iz Slovenije.

Za sada je dolazak i Bakira Izetbegovića otkazan, jer ima privatnih obaveza. Također Izetbegvoić je kazao da se pokušavao sastati sa Komšićem, ali da mu ovaj ne izlazi u susret.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*