U Sarajevu održana sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH usvojilo je danas Informaciju Direkcije za europske integracije o održavanju 6. sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i suradnju s drugim zemljama kandidatkinjama, koji će biti održan u Bruxellesu 24. veljače.

Usvojen je revidirani Dokument za diskusiju za sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i suradnju s drugim zemljama kandidatkinjama, te je dana suglasnost na predloženi sastav izaslanstva BiH za taj sastanak.

Zaduženi su članovi Pododbora da do odlaska u Bruxelles ulože dodatne napore na usuglašavanju neusuglašenih dijelova Dokumenta za diskusiju, te da o tome izvijeste Vijeće ministara BiH.

U bh. izaslanstvu su predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstva financija i trezora, Direkcije za europske integracije, Direkcije za ekonomsko planiranje, Uprave za neizravno oporezivanje, Agencije za nadzor nad tržištem, tri državna instituta za standardizaciju, za akreditiranje, za mjeriteljstvo, nadležnih entitetskih ministarstava i resorni predstavnici Brčko Distrikta BiH.

Teme sastanka su slobodno kretanje robe, industrijska politika, mala i srednja poduzeća, oporezivanje, carine i trgovina, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*