Reprezentacija Bosne i Hercegovine u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u grupi "D" remizirala je u Lvivu potiv domaćina Ukrajine rezultatom 1:1 ( N/FS BiH - Anadolu Agency )

Šta u odlučujućim mečevima treba Zmajevima za plasman u baraž

Nakon osvojenog boda na gostovanju u Ukrajini u osmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u odličnoj poziciji kada je borba za baraž u pitanju.

Bosna i Hercegovina se i pored remija u Lavovu (1:1) nalazi na četvrtom mjestu na tabeli, ali sa odličnim šansama za drugim mjestom i plasmanom u baraž.

Do kraja kvalifikacija Zmajevi će odigrati još dva meča, a računica je jasna kada je u pitanju osvajanje drugog mjesta.

BiH će 13. novembra ugostiti Finsku, a tri dana kasnije Ukrajinu. Oba meča se igraju u Zenici, a našoj selekciji trebaju pobjeda nad Finskom i remi sa Ukrajinom. Ukoliko to ostvare, izabranici Ivayla Peteva će se sigurno naći u baražu.

Zmajevi mogu do baraža i u slučaju remija sa Finskom i pobjede nad Ukrajinom. No, u tom slučaju Finska ne smije savladati Francusku u posljednjem kolu, što se realno i ne bi trebalo desiti.

Naša selekcija ima sve u svojim rukama, dvije utakmice kod kuće iz kojih joj trebaju četiri boda i nadamo se da će ostvariti plasman u baraž za Mundijal u Kataru.

Dakle, prvi meč protiv Finske će znatno odrediti sudbinu Zmajeva. U slučaju pobjede, trebat će nam remi sa Ukrajinom. U slučaju remija s Fincima, morat ćemo pobijediti Ukrajinu i nadati se da Finska neće pobijediti Francusku.

U slučaju poraza od Finaca naša selekcija bi izgubila sve šanse za baraž.

Raspored preostalih utakmica u grupi D:

Deveto kolo (13. novembar):

BiH – Finska

Francuska – Kazahstan

Deseto kolo (16. novembar):

BiH – Ukrajina

Finska – Francuska

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*