Završetak sunčanog perioda, za vikend nas očekuju nove padavine

Nove padavine očekuju nas oba dana vikenda, predviđaju meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. U prognozi piše da se prvog dana vikenda očekuje kiša, a na planinama snijeg.

Slične vremenske prilike očekuju se i u nedjelju, uz relativno visoke temperature zraka.

U subotu, dakle, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno gdje se krajem dana očekuje kiša, na planinama i snijeg. U ostalim područjima prije podne umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između – 7 i – 2 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13 °C.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini oblačno, u nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Očekuje se većinom od 5 do 10 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 15 do 30 litara, lokalno i do 50 litara. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 0 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10 °C, na jugu od 8 do 13 °C.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*