Čavara zabranio odlazećoj Vladi FBiH donošenje novih odluka

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je danas pozivajući se na ustavne ovlasti donio nalog kojim odgovornim osobama u Vladi FBiH i drugim pravnim subjektima izvršne vlasti u ovom entitetu nalaže da odmah obustave donošenje odluka koje nisu neophodne za funkcioniranje Federacije do konstituiranja novog izvršnog tijela vlasti sukladno izbornoj volji građana, doznaje Fena.

Nalog se odnosi na sva kadrovska rješenja i nova upošljavanja u institucijama izvršne vlasti i poduzećima u kojima Federacija ima upravljačka prava. Spomenuti nalog se ne odnosi na odluke čije nedonošenje ili odgođeno donošenje može prouzročiti štetne posljedice za Federaciju.

-Odlazeća Vlada FBiH od izbora do danas ponaša se suprotno zakonskim odredbama, ali i općeprihvaćenim demokratskim standardima, po kojima oni koji su izgubili izbore ne trebaju donositi političke odluke kao ni kadrovska rješenja u ime onih koji su dobili potporu građana na izborima. Očekujem da barem sad poštuju ustavnu odredbu po kojoj je predsjednik Federacije šef izvršne vlasti – kazao je Čavara za Fenu.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.