Posljednji ispraćaj Nazifa Šehića: Slobodinu legendu ispratio veliki broj sugrađana

Nekoliko stotina građana Tuzle jučer su odali počast i posljednji se put oprostili od legende FK Sloboda, Nazifa Šehića.
Proslavljeni fudbaler sjajne generacije “crveno – crnih” iz 50 – ih i 60 – ih godina prošlog vijeka preminuo je 19. februara u 77. godini života. Popularnog “Šehu” ispratili su mnogobrojni prijatelji među kojima je bio veliki broj bivših fudbalera našeg kluba.

Anto Raos, Rizah Mešković, Fahrudin Avdičević, Fuad Mulahasanović, Dževad Šećerbegović, potpredsjednik Klub Amer Karabegović, Gordan Džafić, Mirza Hadžić, Sakib Malkočević, Samir Kuduzović…samo su neka od imena “crveno – crne porodice” koji su se oprostili od ove igračke legende.

Šehić je bio član čuvene generacije Slobode iz 1959. godine koja je prvi put izborila plasman u Prvu ligu Jugoslavije, a zatim i iz 1961/1962. kada je to ostvarila po drugi put. Po okončanju igračke karijere bio je imenovan u stručne štabove seniorske ekipe, a radio je i u omladinskoj školi kluba sa Tušnja.

Takođe, Šehić je obnašao i funkciju predsjednika Skupštine FK Sloboda. Posljednji ispraćaj Nazifu Šehiću održan je ispred Komemorativnog centra Tuzla. Dženaza je klanjana poslije podne namaza ispred Džindić džamije, a ukopan je na gradskom groblju Trnovac.

(TI/fksloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*