Organizacija RVI 92-95 Tuzla dodijelila Zlatnu plaketu gradonačelniku Jasminu Imamoviću

Povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, proširena delegacija RVI 92-95 Tuzle predvođena predsjednikom Marevac Nerminom i potpredsjednikom Almirom Jahićem zajedno sa predsjednikom ODB-a, Mirzom Ahmćem i predsjednikom Zlatnih ljiljana Tuzle, Edinom Haračićem posjetila je gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, kojom prilikom su gradonačelniku Tuzle uručili najveće priznanje O RVI-a 92-95 „ Zlatnu plaketu“, a za njegove najbliže saradnike također su uručena priznanja za doprinos u radu Organizacije ratnih vojnih invalida 92-95 Grad Tuzla.

-Zlatnu plaketu ne dodjeljujemo često, naprotiv jednu ili dvije u deset godina što dovoljno govori o dignitetu ovog priznanja s kojim se ne razbacujemo već ga naprotiv dodjeljujemo samo onima koji nas cijene, poštuju  i pomažu u rješavanju egzistencijalnih pitanja našeg članstva a gradonačelnik Jasmin Imamović je svakako jedan od njih. Priznanja smo uručili i njegovim saradnicima koji su direktno ili indirektno zaduženi za realizaciju naših programskih ciljeva, željeli smo to uraditi upravo povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine jer su naši putevi u borbi za očuvanje Bosne i Hercegovine apsolutno isti, – kazao je Nermin Marevac predsjednik O RVI 92-95 Grad Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nije krio svoje zadovoljstvo ovim činom Ratnih vojni invalida Tuzle i priznanjem koje mu je dodijeljeno.

  • U životu sam dobio puno priznanja i svako mi je važno, ali kada dobijete najveće priznanje od onih koji su za odbranu Bosne u Hercegovine i ovog grada dali dijelove svoga tijela i svoje zdravlje onda je ono na izvjestan način posebno, naša trajna obaveza je da se brinemo o svim boračkim organizacijama Tuzle jer je to najmanje što možemo učiniti za njih a ilustracije radi za socijalno- statusna pitanja boračke populacije iz Budžeta grada na godišnjem nivou izdvajamo više novca nego li sedam ili osam općina ovog kantona, moji saradnici i ja samo radimo svoj posao a ako boračke organizacije Tuzle kažu da to dobro radimo daje nam samo obavezu da budemo još bolji,- kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pored Zlatne plakete koja je uručena gradonačelniku Imamoviću priznanje za nesebičan rad i doprinos O RVI 92-95 Grada Tuzle  dobili su još i najbliži saradnici gradonačelnika, a to su Svjetlana Kakeš, Admira Atić Tupković, Asja Redžić, Jasmina Šimleša i Almir Šuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.