Pronađena tijela Edina Herića i Alema Dedića, traga se za još dvojicom mladića

Nakon što je prije sat vremena pronađeno i izvučeno tijelo Edina Herića, jednog od četvorice mladića koji su ostali zatrpani na Površinskom kopu Dubrave nakon što se sinoć oko 23 sata obrušio ogromni zemljani sloj, nešto iza 15:00 sati pronađeno je i tijelo Alema Dedića.

Spasilačke službe trenutno rade na izvlačenju njegovog tijela, a nakon čega će nastradali Dedić, jednako kao i Herić biti prebačen u Klinički centar u Tuzli gdje će se nad izvršiti obdukcija, a kako bi se utvrdio uzrok njihove smrti.

Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona kazao nam je da se još uvijek radi na pronalasku i izvlačenju i preostale dvojice mladića.

“Na mjestu događaja je velika količina blata ali i zemlje sa kojom je veoma teško raditi. Teško da će se do kraja dana uspjeti doći i do preostalih zatrpanih mladića pa će radovi na njihovom iskopavanju najvjerovatnije biti nastavljeni sutra”, kazao je Šarić za Klix.ba.

Ispod zemljanog nanosa još uvijek se nalaze Alem Dedić, Arif Alibašić i Adel Šehić.

Oni su ilegalno boravili na području PK Dubrave gdje su prikupljali ugalj.

Na PK Dubrave zajedno sa četvoricom zatrpanih mladića bio je i Mersad Dedić koji je nakon ukazane pomoći na lični zahtjev napustio UKC Tuzla. Njemu su, na svu sreću, konstatovane samo lakše tjelesne povrede.

Pretpostavlja se kako je usljed kopanja uglja došlo do obrušavanja kompletne etaže. Pod zemljom su ostali mladići i vozilo s kojim su se dovezli.

Da li je sinoćnji zemljotres bio jedan od uzroka obrušavanja zemlje pokazat će detaljna istraga nakon okončanja uviđajnih i drugih istražnih radnji na ovom mjestu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*