Uprkos kazni: Duel Zrinjskog i Leotara ipak uz prisustvo publike

Na prošloj utakmici su navijači Zrinjskog veličali ratnog zločinca Slobodana Praljka, a Disciplinska komisija NSBiH je ovaj klub kaznila s jednom utakmicom na domaćem terenu bez prisustva navijača.

Kažnjen je Zrinjski i novčano, ali na današnjoj konferenciji za medije trener Sergej Jakirović je rekao da sutra očekuje dolazak navijača na utakmicu, pošto iz NSBiH na adresu kluba nije stigla nikakva službena odluka.

Naravno, Zrinjski planira i da se žali na tu odluku, kad ona stigne.

“Naravno da očekujem navijače. Još nismo dobili nikakvu službenu odluku, a kad ona i dođe imamo pravo žalbe 7-8 dana. Očekujem sutra publiku, da nas podrže kao i svaki put dosad”, odgovorio je Jakirović na jedno od novinarskih pitanja na današnjoj konferenciji za medije.

Brzo su se oglasili i zvanično iz HŠK Zrinjski.

“S obzirom na činjenicu da se u medijskom prostoru jučer pojavila informacija da je Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH donijelo odluku kojom je HŠK Zrinjski izrečena kazna zabrane odigravanja jedne utakmice bez prisustva gledatelja, odnosno da će se utakmica 19. kola m:tel Premijer lige HŠK Zrinjski – FK Leotar odigrati pred praznim tribinama, HŠK Zrinjski želi obavijestiti svoje navijače i sve zainteresirane gledatelje da će sutra moći prisustvovati navedenoj utakmici!”, poručili su iz mostarskog kluba.

Utakmica Zrinjski – Leotar igra se u petak od 18 sati.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*