PSBiH – Danas hitne sjednice oba doma

Na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) poslanici bi se danas trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o potvrđivanju i usvajanju izjave Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH usvojilo je i potpisalo 29. januara Izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka Evropskoj uniji (EU), na inicijativu Velike Britanije i Njemačke, što je kasnije postala inicijativa EU.

Izjavu su kasnije potpisali i predsjednici 14 političkih partija u BiH, a danas bi se o njoj trebali izjasniti poslanici državnog parlamenta.

Sjednicu je zakazao predsjedavajući Doma Šefik Džaferović (Stranka demokratske akcije – SDA) koji je ranije Feni kazao da će nakon ove sjednice biti održana i zajednička sjednica oba doma PSBiH na kojoj se očekuje obraćanje visoke predstavnice Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednice Evropske komisije Federice Mogherini.

Džaferović je izrazio uvjerenje da će odluka, kojom se potvrđuje Izjava Predsjedništva BiH o novom pristupu EU prema BiH, biti usvojena u oba doma PSBiH budući da danas zasjeda i Dom naroda.

Na dnevnom redu hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH su i odluke Predsjedništva BiH o učešću pješadijske jedinice i grupe oficira Oružanih snaga BiH u operaciji Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*