Šarić u nadoknadi donio veliki bod za Radnik na Tušnju

Tuzla City je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju dočekala Radnik, a susret je završen rezultatom 2:2.

Po dosta teškim uslovima za igru vidjeli smo solidnu fudbalsku predstavu. Na kraju je domaći tim ostao bez tri boda u samom finišu.

Radnik bolje ulazi u ovaj meč i u početnih 10 minuta stvaraju dvije odlične šanse.

Prvo je Brajloviću prijetio Pantelić, golman Tuzle brani, a zatim je Todorov iz odlične pozicije želio atraktivno lobovati Brajlovića, no pogriješio je i golman domaćeg tima lagano hvata i ovaj pokušaj.

Bolju igru gosti su naplatili u 21. minuti meča. Morris je oborio Pantelića u kaznenom prostoru, a sudija Bilbija pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za penal preuzima Jovan Blagojević. Lagano je zabio i gosti su došli do vodstva od 1:0.

Tek nakon primljenog gola domaći kreću nešto ofanzivnije prema golu gostiju. Prijetio je dobro Karjašević u 30. minuti, a pet minuta kasnije domaći tim dolazi do izjednačenja.

Mehidić je fenomenalno ubacio s lijeve strane, Sulejman Krpić odlično skače i zabija pogodak za 1:1.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U uvodnim minutama nastavka Tuzla stvara dvije dobre šanse. Hodžić sjajno skida udarac Mišića, a zatim Krpić ne pogađa sa 10-ak metara i njegov udarac odlazi preko gola.

Pantelić potom na drugoj strani iz slobodnjaka pokušava, pogađa vanjski dio mreže, a zatim u 63. minuti domaći tim dolazi do vodstva.

Šubert u kaznenom prostoru ruši Džafića, Bilbija ponovo pokazuje na 11 metara, a Krpić postiže i drugi gol za 2:1.

Do kraja meča nismo vidjeli previše. Radnik je bio nešto ofanzivniji, pokušao je da dođe barem do jednog boda, a na kraju su do njega došli u nadoknadi. Šarić je zabio za 2:2.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Tuzla City – Radnik 2:2

FK Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Krpić, Karjašević, Tomašević, Mehanović, Džafić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Morris.

FK Radnik: Hodžić, Nikić, Batar, Sušić, Vasić, Motika, Blagojević, Ristanović, Pantelić, Šubert, Todorov.

(sportsport.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*