Sutra radni sastanak šefova stručnih štabova nogometne Premijer lige BiH sa selektorima

Radni sastanak šefova stručnih štabova nogometne Premijer lige BiH sa selektorima ”A”, ”U-21”, ”U-19” i olimpijske reprezentacije – Mehmedom Baždarevićem, Darkom Nestorovićem, Tonijem Karačićem i Mirzom Varešanovićem bit će održan sutra u Vogošći.

Sastanku će prisustvovati i predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i rukovodilac Centra za edukaciju Munir Talović, saopćeno je iz NSBiH.

– Sutrašnji sastanak je slijed strateškog plana koji je usvojio IO NSBiH, a jedna od krucijalnih stavki je korelacija struke, tehničkog sektora i najstručnijih klupskih trenera BH Telecom Premijer lige BiH. Cilj nam je da uspostavimo kvalitetnu komunikaciju u dva pravca. Selektori naših selekcija stoje na stručnoj usluzi trenerima klubova od kojih se očekuje trasparentna, kvalitetna i poštena preporuka kandidata za reprezentativne selekcije, a sve u cilju što veće afirmacije fudbala, fudbalskih kadrova i selekcija u BiH – rekao je tehnički direktor Saveza Denijal Pirić.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.