Vlada TK danas održala svoj prvi radni sastanak u ovom sazivu

Premijer Bego Gutić je ministre upoznao sa planiranom tehnikom i dinamikom rada i zasjedanja Vlade Tuzlanskog kantona u narednom periodu, te ih još jednom pozvao da svojim radom i aktivnostima pokažu da su ministri svih građana Tuzlanskog kantona, a ne samo političkih partija koje su ih na ove funkcije predložile. Također, ministre je upoznao da će Vlada već prvi dan otvoriti dijalog sa predstavnicima sindikata.

„U svom radu Vlada se mora držati onoga što je mandat izvršnog organa vlasti i unutar zakonskih okvira. U narednom periodu Vlada će dati podršku dijelu opravdanih zahtjeva svih radnika, ali istovremeno i pozvati radnike da svoje djelovanje vrate u zakonske okvire“ istakao je ovom prilikom premijer Gutić, prije svega misleći na Zakon o štrajku i Zakon o javnom okupljanju.
Osim spomenutog, članovi Vlade danas su razgovarali o temama iz oblasti zdravstva, socijalne zaštite i određenim pitanjima koja već danas opterećuju obrazovni sektor.

Najavljeno je i da će se Vlada već u svojim prvim radnim danima morati uhvatiti u koštac sa izradom Dokumenta okvirnog Budžeta 2015-2017., kao i Nacrta Budžeta Tuzlanskog kantona za 2015. godinu. Također, Vlada će u narednim danima pripremiti i Program rada Vlade za 2015. godinu, te je „neophodno da novoimenovani ministri pregledaju nacrte Programa rada u svojim ministarstvima i da ih prilagode svojim idejama i ciljevima“, istaknuto je danas.
„Od Vlade očekujem da bude, prije svega, tim koji će interese građana našeg kantona staviti ispred svih drugih interesa i koji će zajednički raditi na rješavanju svih problema“, rekao je na kraju prvog radnog sastanka Vlade Tuzlanskog kantona Premijer Gutić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*