Bevanda: Moramo iskoristiti šansu i krenuti naprijed

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu visoku predstavnicu Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicu Europske komisije Federicu Mogherini.

Bevanda je izrazio zadovoljstvo što je izjava o reformama u procesu priključenja Europskoj uniji usvojena na oba doma Parlamentarne skupštine BiH i što je visoka predstavnica Mogherini prisustvovala tom činu.

Rekao je da BiH mora iskoristiti šansu koju je dobila od Europske unije kako bi krenula naprijed i izrazio nadu da će vrijeme koje je pred BiH biti ispunjeno entuzijazmom svih političkih učesnika.

– Pred nama je težak rad. Znamo koje smo zadatke dobili u Bruxelessu i znamo da su ostale obveze koje nismo završili. Vjerujem da ćemo ubrzo imati efikasan mehanizam koordinacije koji će omogućiti da BiH govori jednim glasom – rekao je.

Visoka predstavnica Mogherini se zahvalila predsjedatelju Bevandi na potpori koju daje naporima da BiH krene putem napretka i istaknula da je sretna zbog koraka koji je BiH danas napravila, a što će rezultirati bržem putu ka Europskoj uniji.

Bevanda i visoka predstavnica Mogherini su se složili da je proces koji je pred BiH, težak i da je neophodno pokrenuti suštinske reforme koje će BiH približiti Europskoj uniji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*