Novogodišnji koncert mješovitog hora “Lege Artis” u BKC-u Tuzla

Svečani Novogodišnji koncert mješovitog hora „Lege Artis“  tradicija je koja nije prekinuta ni tokom pandemije. Ovaj kulturni događaj godinama privlači pažnju tuzlanske publike svojim kvalitetom i odabirom učesnika. Nakon što je prošle godine održan bez publike, uz live prijenos na internetu, ove godine se horski pjevači iz „Lege Artisa“ i njihovi brojni gosti vraćaju publici.

U dvorani Bosanskog kulturnog centra, koja je već godinama koproducent ovog događaja, ove godine nastupiće nekoliko horskih ansambala iz Bosne i Hercegovine i regije, te istaknuti solisti.

„Ovaj koncert se svojim kvalitetom nametnuo kao jedan od najatraktivnijih događaja u kulturnoj ponudi Tuzle, što je nama posebna čast, ali i velika odgovornost. Ove godine imamo zadovoljstvo da će uz domaće umjetnike, nastupiti i dva sjajna horska ansambla iz regije, te odabrani solisti“ – ističe Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac mještovitog hora „Lege Artis“.

Uz domaćine, mješoviti i dječiji hor „Lege Artis“, nastupiće i živinički ansambli „Magnifico“ i „Libero“, te tuzlanske „Iskre“. Iz Hrvatske dolazi pjevački zbor „Gimpl“, a iz Srbije pjevačka a capella skupina „Famos“. Na koncertu po prvi put nastupa vokalna solistica benda „Divanhana“ Šejla Grgić, kojoj će se na sceni pridružiti pijanista Dario Zombra.

„Kada smo inicirali ideju o organizaciji Novogodišnjeg koncerta želja nam je bila upotpuniti prazničnu atmosferu kvalitetnim sadržajem. Vrlo smo ponosni što je ovaj koncert prerastao u tradicionalni i što dobijamo pozive iz regije, sa željom da ansambli ili solisti učestvuju u našoj novogodišnjoj čaroliji“ dodao je Hasić.

Koncert će biti održan u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, u utorak 28. decembra u 19 sati, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*