Sezona klizanja u Tuzli završena: Klizalište zabilježilo više od 15.000 posjeta

U nedjelju 22.februara 2015.godine, završen je rad tuzlanskog Klizališta „Panonika“ na Trgu Slobode koje je i ove devete sezone rada bilo jedina zimska turistička ponuda rekreacije i sporta u našem gradu.

Razlog završetku sezone klizanja su najavljene kišne padavine, relativno visoke temperature koje ne omogućavaju uspješno održavanje ledene ploče na otvorenom kao i znatno smanjeni interes klizača za rekreaciju na ledu. Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP Pannonica d.o.o. Tuzla da završi rad Klizališta zimske sezone 2014/2015 godine.

Protekle zimske sezone, u periodu decembar 2014.- februar 2015.g., klizalište je posjetilo 15.713 klizača i klizačica, a 175 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom zimskog raspusta što govori o popularnosti klizačkog sporta i rekreacije u našem gradu i regiji.

Pored Škole osnova klizanja, organizovan je značajan broj zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu (Panonika Ice Battle 2015, Dječija Nova Godina, Klizanje pod maskama, sedmične vikend zabave, itd…)

Vidimo se naredne zime uz proslavu skromnog jubileja –  obilježavanja 10. godišnjice rada tuzlanskog Klizališta, poručuju iz Uprave JKP Pannonica d.o.o. Tuzla.

(rtv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.