Odbojkašice Slobode sutra dočekuju BL Volley

Ostale su još tri utakmice u ženskoj odbojkaškoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nakon čega će prvih šest plasiranih ekipa na tabeli igrati Ligu za prvaka, dok će se posljednje četiri boriti za opstanak u društvu najboljih. Jedna od ekipa koja se bori za plasman među šest je Sloboda, koja će u narednom 16.kolu u Mejdanu dočekati jednog od direktinih konkurenata BL Volley iz Banja Luke. Na održanoj press konferenciji, trener  tuzlanskog kluba Almir Žilić je kazao, kako je ovo za njih možda i najbitnija utakmica u sezoni.

„Što se tiče BK Volleya to je vrhunska ekipa, koja je okupila najbolje igračice iz BiH koje studiraju u Banja Luci. Okupili su dobru generaciju, igraju odličnu odbojku i biće teško. Kraj je sezone, mi se u pauzi nismo pojačali, dok su oni osvježili svoje snage. Nadam se punoj dvorani u Mejdanu, i uz našu dobru motivaciju možemo napraviti dobar rezultat“, kazao je Žilić.

Utakmica 16.kola Premijer lige BiH za odbojkašice, igra se u srijedu od 19 sati u maloj dvorani Mejdana. Pozvani su navijači da podrže tuzlanske odbojkašice u borbi za play off, a ono što su za uzvrat obećali je maksimalan angažman svih i kvalitetna odbojka.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*