Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 29. april 2017: Nakon što su u aprilu zabilježene temperature i iznad 25 stepeni Celzijusa na bh. planinama ali i glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu danas je pao novi snijeg. ( Kemal Zorlak - Anadolu Agency )

Do četvrtka oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme koje će se zadržati do četvrtka, prenosi Anadolu Agency (AA).

U jutarnjim satima i dio prijepodneva na sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom, u ostatku zemlje kiša. Na planinama sa snijegom, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. Poslijepodne u Bosni prestanak padavina, a u Hercegovini lokalno slaba kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Temperatura zraka u Bosni između nula i šest, a u Hercegovini između osam i 12 stepeni Celzijusovih.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu od šest do devet, a dnevna od tri do osam, na jugu od deset do 14 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne slaba kiša u većini područja. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do devet, a dnevna od četiri do deset, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od tri do sedam, na jugu do deset, a dnevna od devet do 15 stepeni Celzijusovih, zaključili su iz FHMZ-a.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*