„Futsal Zmajevi“ na pripremama u Zenici

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja s pripremama za kvalifikacijske utakmice za naredno Evropsko prvenstvo.

Njihova baza su Trening centar NFSBiH i resursi Gradske arene u Zenici, a selektor Boro Matan sa saradnicima je na okupljanje pozvao kandidate: Bahrudina Omerbegovića (Centar Sarajevo), Marina Šunjića (Zrinjski Mostar), Ivana Matana (Alumnus Zagreb, Hrvatska), Nijaza Mulahmetovića (Centar Sarajevo), Anela Radmilovića (Centar Sarajevo), Nermina Jusića (Centar Sarajevo), Srđana Ivankovića (Čelinac), Mirka Hrkača (Zrinjski Mostar), Omera Jahića (Kaskada Gračanica), Nermina Kahvedžića (Centar Sarajevo), Josipa Boškovića (Zrinjski Mostar), Bekira Hodžića (Bosna-Kompred Tuzla), Stanislava Galića (Stari Grad Mostar), Kristijana Pantića (Brotnjo Čitluk), Dražena Novoselca (Square Dubrovnik, Hrvatska) i Dragana Ikonića (Tango Istočno Sarajevo).

-Imamo izvanredne uvjete za rad, s prekrasnom dvoranom i smještajem u okviru Trening centra. Nismo kompletni nedostaje nam nekoliko igrača i sinoć nam se povrijedio jedan igrač. Sve ove dane koristimo za aktivan rad i to dva puta u Areni i u teretani centra, tako da mislim da ćemo dobro dočekati predstojeće kvalifikacije- rekao je za Agenciju Fena selektor Boro Matan.

U kvalifikacijskim utakmicama ‘futsal Zmajevi’ će za protivnike imati reprezentacije Holandije, Latvije i Rusije.

Ovakav žrijeb je za reprezentaciju BiH povoljan, a najveći protivnik u borbi za plasman bit će selekcija Holandije, koja je ‘dužnik’ iz proteklog baraža.

„Mi ćemo se boriti za drugo mjesto u grupi, jer su Rusi objektivno najbolja ekipa u grupi“, kaže Matan.

Šansu za plasman u završnicu bh. reprezentativci vide u igranju baraž utakmica, a potencijala da se napravi ovakav uspjeh u ovom trenutku imamo, ističe selektor Boro Matan.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.