Održan sastanak selektora i trenera klubova PL BiH

Danas je u Sarajevu održan radni sastanak selektora naših reprezentativnih selekcija i šefova stručnih štabova klubova BH Telecom Premijer lige BiH.

Sastanak su otvorili predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković.

„I ovim sastankom dajemo doprinos ostvarenju naših ciljeva i razvoju fudbala u našoj zemlji. Ovo je samo početak zajedničkog rada koji nam je neophodan, a u cilju ostvarenja što boljih rezultata i raprezentativnih selekcija i naših klubova“, rekao je predsjednik Begić.

„Ovo je potvrda intencije rukovodstva Saveza da komunicira sa svim činiocima bitnim za razvoj fudbala u BiH, a to su definitivno i treneri naših premijerligaških klubova. Međusobna saradnja, komunikacija i razmjena mišljenja između stručnih ljudi može nam donijeti samo pozitivne stvari“, izjavio je Jasmin Baković.

Prisutnima se obratio i tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić: „Veliko mi je zadovoljstvo da vas vidim u punom kapacitetu. Ovo je slijed strategije razvoja nogometa/fudbala u BiH. Treneri naših klubova, kao i selektori reprezentativnih selekcija moraju biti na raspolaganju jedni drugima. Šefovi stručnih štabova moraju biti pošteni u svojim preporukama, a mi ćemo da svakog igrača snimimo i steknemo uvid u njegove kvalitete.“

Prije sastanka za predstavnike medija selektor „A“ reprezentacije Mehmed Baždarević je izjavio: „Imamo sastanak sa stručnjacima koji su na izvoru informacija kada su u pitanju igrači iz Premijer lige i želim da ostvarim saradnju sa njima. Sigurno je da ovo otvara vrata reprezentacije i igračima iz domaćeg prvenstva, a na njima je da se trude i rade kako bi zaslužili poziv.“

(nfsbih/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.