Završene javne prezentacije Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle

Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu s Udruženjem „Mladi Tuzle“ Tuzla kontinuirano realizuje Dramski studio za djecu, mlade i odrasle. Tokom prošle godine, početnu fazu pohađalo je 80 polaznika uzrasta od 6 do 23 godine, a realizovane su 94 dramske radionice prilagođene uzrastu polaznika. U radu početne faze tokom 2021. godine angažovana su tri lidera i tri saradnika.

Završne javne prezentacije realizovane su od 7. do 9. januara na sceni Pozorišta mladih Tuzle kojima je ukupno prisustvovalo 150 djece, mladih i odraslih.

Potrebno je naglasiti da Dramski studio za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle kao sporedni cilj ima osposobljavanje za glumu. On prije svega ima za cilj da kroz pozorišnu umjetnost oslobodi polaznike vlastitih mana i strahova, da postigne slobodu javnog nastupa, upoznavanje vlastitih kvaliteta i mogućnosti, te da u konačnosti razvije samopouzdanje kod svih polaznika što je dragocjeno u životu, ali i u svim budućim profesijama!

Kroz dramski odgoj do sada smo edukovali preko 8500 djece i mladih, te odigrali nekoliko stotina pozorišnih predstava na području BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Belgije, Holandije… Kao finalni rezultat pozitivnih ishoda u primjeni dramskog odgoja, osnovana je i Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla koja u martu 2022. godine organizuje prijemni ispit u predroku za upis učenika u prvi razred školske 2022/23. godine.

Sve predstave Pozorišta mladih Tuzle su edukativnog karaktera, a teme kojima se bave predstave nastaju kao rezultati istraživanja potreba koje realizuju polaznici. Na ovaj način djeci i mladima se predstavljaju pozorišne predstave sa aktuelnim generacijskim temama, ali im je zajedničko što su nastale kao rezultat rada mladih talentovanih ljudi.

Upis novih polaznika u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle 2022. počinje od 1.2.2022. godine. Više informacija na: 061 365 600.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*