Kuglaši Slobode osvojili drugo mjesto u Kup-u FBiH

Proteklog vikenda u kuglani Zetra u Sarajevu odigran je Kup FBIH. Učešće je uzelo 9 ekipa. Prvi dan takmičenja nastupile su 3 ekipe Vogošća, Mostar i Bosna iz Visokog dok je drugog dana nastupilo preostalih 6 ekipa. Raspored nastupa je pravljen na osnovu prošlogodišnjih rezultata sa kup takmičenja tako da su najbolje ekipe nastupale u posljednja 2 bloka.

Ovogodišnje takmičenje je priredilo veliko iznenađenje jer je ekipa Posušja koja je u prethodnih nekoliko godina osvajala  Prvenstvo i Kup takmičenje je podbacila i ovo takmičenje završila na 3 mjestu što im nije dovoljno ni za plasman na finalni turnir Kupa BiH.

Ekipa Rudara iz Kaknja je nastupila u predzadnjem bloku sa ekipom Željezničara i ostvarila izuzetno dobar rezultat od 3448 oborenih čunjeva što će se na kraju ispostaviti kao dovoljno za prvo mjesto. U zadnjem bloku nastupale su ekipe Posušja i Slobode koje su pokušale dostići ekipu Rudara. Ni jednoj od ekipa to nije uspjelo za rukom pa su u međusobnom duelu odlućivali za drugo mjesto koje vodi na završnicu Kupa BiH.  Ekipa Slobode je bila bolja i sa 3392 oborena čunja zauzela je drugo mjesto dok je ekipa Posušja sa 3313 oborenih čunjeva zauzela 3. mjesto.

Konačan poredak:

  1. Rudar                           3448
  2. Sloboda                        3392
  3. Posušje                         3313
  4. Željezničar                   3298
  5. Zrinjski Mostar             3243
  6. Tomislav                      3209
  7. Vogošća                       3205
  8. Mostar                         3162
  9. Bosna Visoko               3145

Najbolji pojedinačni rezultat je ostvario Davud Alajbegović iz ekipe Rudara sa 601 oboreni čunj.

Dvije prvoplasirane ekipe su izborile pravo nastupa na završnici KUP-a BIH koja se igra aprilu.

Za ekipu Slobode su nastupili: Jogunčić Senad 579, Kasumović Nermin 585, Nezirović Mirza 538, Jogunčić Midhat 566, Jogunčić Samir 570, Jogunčić Mirsad 554 .Ukupno: 3392.  U ekipi su bili još Turkeš Nedžad, Vehabović Muhamed, Lakić Aco i trener ekipe Zijah Jogunčić.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.