Teniski savez BiH: Razočarani smo situacijom u koju je doveden Đoković

Teniski savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom posljednjih dešavanja s Novakom Đokovićem u Australiji.

U saopštenju, koje potpisuje predsjednik TSBiH Miodrag Marković, navodi se sljedeće:

“Teniski savez BiH i igrači Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, s obzirom na to da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem Grand Slamu Australian Open turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

S tim u vezi, Teniski savez BiH i igrači Davis Cup reprezentacije BiH, izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u kojoj je doveden prvi reket svijeta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svijetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posjetio BiH te je svojim djelovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista svijeta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih tenisera i teniserki iz regije, a u periodu pandemije koronavirusa osigurao je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva doznačio za liječenje oboljelih od korona virusa, kupovinu respiratora, te je pomogao ugroženim ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima pokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez BiH smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez BiH i David Cup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i njegovom timu i cjelokupnoj porodici uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Također, želimo mu da i dalje niže uspjehe u tenisu te da će iskušenje kroz koje je prošao samo biti dodatni motiv da bude još veći šampion”.



(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*