Teniski savez BiH: Razočarani smo situacijom u koju je doveden Đoković

Teniski savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom posljednjih dešavanja s Novakom Đokovićem u Australiji.

U saopštenju, koje potpisuje predsjednik TSBiH Miodrag Marković, navodi se sljedeće:

“Teniski savez BiH i igrači Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, s obzirom na to da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem Grand Slamu Australian Open turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

S tim u vezi, Teniski savez BiH i igrači Davis Cup reprezentacije BiH, izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u kojoj je doveden prvi reket svijeta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svijetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posjetio BiH te je svojim djelovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista svijeta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih tenisera i teniserki iz regije, a u periodu pandemije koronavirusa osigurao je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva doznačio za liječenje oboljelih od korona virusa, kupovinu respiratora, te je pomogao ugroženim ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima pokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez BiH smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez BiH i David Cup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i njegovom timu i cjelokupnoj porodici uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Također, želimo mu da i dalje niže uspjehe u tenisu te da će iskušenje kroz koje je prošao samo biti dodatni motiv da bude još veći šampion”.(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.