Futsaleri BiH protiv Španije počinju historijski nastup na EP-u

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje nastup na prvenstvu Evrope u Groningenu u Nizozemskoj od 17:30 sati utakmicom protiv moćne Španije.

Kako su jučer istakli, bh. reprezentativci jedva čekaju da počne meč, a ni optimizma ne nedostaje.

Predstavnicima medija juler su se obratili selektor Ivo Krezo i kapiten Anel Radmilović.

“Pripreme za EURO su protekle onako kako smo planirali. Nermin Kahvedžić je imao problem sa povredom, ali zahvaljujući našem medicinskom timu, spreman je i radi normalno sa ostatkom ekipe. Pred nama je historijska utakmica i jedva čekamo da počne“, rekao je selektor Krezo i nastavio:

“Mi u sutrašnjem meču nemamo šta da izgubimo. Španija je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali EURO i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i morat ćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese“.

Ivo Krezo se osvrnuo i na suspenziju prva dva golmana Darka Milanovića i Stanislava Galića koji zbog crvenih kartona u kvalifikacijama neće moći da nastupe protiv Španije.

“Njihov izostanak će nam predstavljati problem, kao i činjenica da je golman Senad Poračanin zbog korona virusa ostao u Sarajevu. Sutra možemo računati samo na Andrijana Dujmovića koji ima dosta iskustva. Spremali smo ga za ovo i vjerujemo u njegove kvalitete“, dodao je Krezo.

Kapiten Anel Radmilović je izjavio:

“Pripreme su protekle u najboljem redu. Radili smo maksimalno i dobro smo se pripremili za turnir. Ono što je najbitnije je da niko nije povrijeđen i spremni smo za meč. Jutros smo još jednom testirani na COVID-19 i svi smo negativni. Jedva čekamo početak utakmice i vidjet ćemo šta možemo napraviti“, poručio je Radmilović.

Nakon press konferencije naši reprezentativci su odradili trening.

Meč Španija-Bosna i Hercegovina počinje danas u 17:30 sati, dok je drugi meč grupe D Gruzija-Azerbejdžan na programu u 14:30 sati. Sve utakmice reprezentacije BiH, bit će emitovane u direktnom prijenosu na BHT-u.

Evropsko prvenstvo u futsalu se održava od 19. januara do 6. februara, a reprezentacija BiH se nalazi u grupi D sa Španijom, Gruzijom i Azerbejdžanom.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*