Ratnim vojnim invalidima uručene donacije Vlade Republike Turske

Ratnim vojnim invalidima sa područja Tuzlanskog kantona, koji su pretrpjeli štete tokom poplava u maju prošle godine, danas su uručene vrijedne donacije. Donacije su uručene ratnim vojnim invalidima sa područja Grada Tuzla i općina Živinice i Doboj Istok, a u Gradačcu su donacije podijeljenje invalidima iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog.

Donaciju u bijeloj tehnici, namještaju i drugim kućnim potrepštinama ukupne vrijednosti oko 150.000 KM za područje Tuzlanskog kantona obezbijedila je Vlada Republike Turske, na inicijativu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.
„Ovo je jedna izuzetno lijepa gesta, ali je nažalost ružan povod dodjeli ovih donacija. Nažalost ovi ljudi, koji su toliko toga dali za Bosni i Hercegovinu, su u maju prošle godine u poplavama ostali bez stvari neophodnih za normalan život”, rekao je premijer Tuzlanskog kantoan Bego Gutić i istakao da će Vlada Tuzlanskog kantona, kao i svi sazivi Vlade do sada posebno biti osjetljiva na potrebe ove populacije za što je i garancija ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak, koji upravo dolazi iz kategorije ratnih vojnih invalida.
„Posebno me raduje da je prije nekih mjesec dana realiziran jedan sličan projekat i da su sličnu donaciju dobile i porodice šehida i poginulih boraca koje su tokom prošlogodišnjih poplava pretrpjeli znatne štete” istakao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak i dodao da se nada da će sličnih projekata pomoći boračkoj populaciji biti i ubuduće, ali da povodi za donacije neće biti ružni kao što je to nažalost ovaj puta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*