Evropska liga: Roma i Pjanić na popravnom, lakši zadatak za Everton i Bešića

Kao i u prošloj sedmici, nakon uzbuđenja u Ligi prvaka slijedi niz zanimljivih utakmica u Evropskoj ligi.

Uzvratni susreti šesnaestine finala ovog takmičenja donose nam nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica.

Prednost stečenu u Eindhovenu (1:0) Zenit će u duelu sa PSV-om braniti na domaćem terenu, baš kao i Everton pred kojim je lakši zadatak na Goodisonu protiv Young Boysa s obzirom na pobjedu 4:1 od prije sedam dana.

Odličan posao prošlog četvrtka napravio je i Napoli na gostovanju u Trabzonu, pa će večerašnji revanš biti tek stvar formalnosti, baš kao i Club Brugge koji sa predonošću od dva gola (3:1) dočekuje danski Aalborg.

Olympiakos i Sporting imaju težak zadatak – nadoknaditi minus od dva pogotka iz prvih mečeva protiv Dnipra odnosno Wolfsburga. Sa minusom od jednog gola uzvratne mečeve na svojim stadionima dočekuju Salzburg koji je prethodno poražen od Villarreala 2:1, Borussia M'gladbach koja će protiv Seville pokušati nadoknaditi 1:0 iz prvog meča, jednako kao i Besiktas protiv Liverpoola, odnosno Legia protiv Ajaxa.

Obećavajuće rezultate iz prvih mečeva imaju i Fiorentina koja će večeras ugostiti Tottenham, Inter koji ima 3:3 iz Glasgowa u dvoboju sa Celticom, te Athletic Bilbao koji je domaćin Torinu.

Posebno zanimljivo će biti u duelu Feyenoorda i Pjanićeve Rome nakon prošlosedmičnih 1:1 iz Rima.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*