Australija: Jednogodišnja beba mora u zatvor zajedno sa majkom

Jednogodišnja beba morat će na odsluženje zatvorske kazne. Najmlađi zatvorenik morat će kaznu služiti zajedno s majkom, koja je zbog umješanosti u raspačavanje droge i korupciju kao zatvorska čuvarica, kažnjena s devet mjeseci zatvora.

Sarah Dawn Rudd osuđena je zbog pomaganja u krijumčarenju droga u zatvor Berrimah u gradu Darwinu u Australiji. Tamo je radila kao zatvorska čuvarica, a osuđena je i zbog ilegalnog prikupljanja informacija o zatvorenicima pod njezinom skbri.

Osim zatvorske kazne, dobila je i kaznu kućnog pritvora u trajanju od 12 mjeseci, a sud joj je uračunao 75 dana provedenih u pritvoru u odsluženje kazne. Pošto je majka jednogodišnje bebe, dozvoljeno joj je da se brine o svojem djetetu dok je u zatvoru, a sud se pobrinuo za “adekvatne uvjete skrbi” djeteta, prenosi International Business Times. Sud je ocijenio da je to u najboljem interesu djeteta.

Rudd je 2014. godine priznala krivnju za 12 optužbi pomaganja i sudjelovanja u organiziranom zločinu izvan zatvora. Od kolege zatvorskog čuvara zatražila je informacije o zatvorenicima, koje je dobila na ilegalan način, nakon čega je dala instrukcije jednoj ženi kako da unese marihuanu u zatvor i preda je zatvorskom dileru Phillipu Noelu Kayeu.

Rudd je služila i kao komunikacijska veza između zatvorenika koji su na taj način planirali raspačavanje droge po čitavom zatvoru. Kayea je štitila do te mjere da je prijetila ženi koja ga je tužila, a davala mu je i informacije o konkurenciji u zatvoru.

Prvobitno je Rudd osuđena na dvije i po godine zatvora uvjetno, ali je nakon toga dobila djelimično uvjetnu petogodišnju zatvorsku kaznu, koja stupa na snagu tek nakon što odsluži devet mjeseci u zatvoru. Nakon toga će biti u kućnom pritvoru i na uvjetnoj slobodi punih godinu dana, koju ako prekrši, ide opet u zatvor, ali na punih pet godina, prenosi Dnevnik.hr.

(Vijesti.ba/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*