Nova klizišta u Tuzlanskom kantonu: Ugroženi stambeni objekti, jedna porodica evakuisana

Prema izvještaju nadležne Kantonalne uprave civilne zaštite, na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata aktivirana su nova i reaktivirana stara klizišta, ugroženi su stambeni objekti i iseljena je jedna porodica.

Jedna porodica je iseljena u kalesijskom naselju Babajići iz stambenog objekta koji je ugrožen djelovanjem klizišta. Radi se o tročlanoj porodici, koja je trenutno smještena u jednom motelu u Kalesiji.

U Gračanici su aktivirana tri nova i reaktivirana dva stara klizišta. U naselju Stjepan Polje je aktivirano jedno novo i reaktivirana su dva stara, dok je u naselju Malešići aktivirano jedno novo, koje ugrožava lokalno mezarje. I u naselju Škahovica je aktivirano jedno novo klizište.

Klizišta u Stjepan Polju i Škahovici ugrožavaju lokalne putne komunikacije.

U Čeliću je evidentirano aktiviranje šest novih i 22 stara klizišta u naseljima Nahvioci, Drijenča, Sitari, Brnjik i Čelić. U naselju Sitari klizište ugrožava nekoliko stambenih objekata.

U Gradačcu je prijavljeno aktiviranje klizišta u naseljima Rajska, Vučkovici, Kerep, Zlinja Srednja i Međiđa Srednja. Klizišta ugrožavaju četiri stambena objekta.

U Doboj Istoku je došlo reaktiviranja klizišta na području naselja Habibovići. Klizište ugrožava dva stambena objekta.

I u Srebreniku su zabilježena dva nova klizišta. U Mjesnoj zajednici Cerik klizište ugrožava četiri stambena objekta i putnu komunikaciju sa tom mjesnom zajednicom. Klizište u Ćojluku je uzrokovalo pucanje jednog stambenog objekta.

(S.K./Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*