Moskva: Snimljen ubica Borisa Nemcova?

Ruska televizija ”LifeNews TV” objavila je video snimak bijelog automobila, u kome su navodno bili osumnjičeni za ubistvo opozicionara Borisa Nemcova.

Kako navodi ta televizija, kamere su snimile automobil u 23.39 sati, samo dva minuta pošto su nepoznati napadači ispalili nekoliko metaka u Nemcova. Mediji navode da je na njega pucano iz automobila u centru Moskve.

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je danas saučešće Dini Ejdman, majci opozicionog lidera Borisa Nemcova (55) koji je sinoć ubijen u centru Moskve.

– Primite moje najdublje saučešće za nenadoknadiv gubitak. Iskreno dijelim tugu koja Vas je zadesila? – naveo je Putin u telegramu, objavila je Kancelarija ruskog predsjednika.

Policija je saopćila je da je političar ubijen pištoljem ”makarov”, i dodala da se očigledno radi o planiranom napadu, kada je on šetao u društvu jedne žene.

-Lokacija i vreme napada jasno upućuju na to da je ovo organizirani napad. Nemcov je u pratnji prijateljice išao ka njegovom stanu. Oni su tačno znali rutu njegovog kretanja – navodi policija.

Napadači su, kažu organi reda, poslije napada pobjegli ulicom Baljšaja Ordinka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još se nije oglasilo povodom snimka koji se pojavio na internetu.

Policija je saopćila da je ovaj napad politički motiviran, ali ne isključuje i mogućnost da se radi o osveti radikalnih islamista.

Nemcovu je prijećeno smrću nekoliko puta zbog njegovih komentara o ubistvu karikaturista lista ”Charlie Hebdo” u Parizu, prenosi Blic.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*