Džaferović: Bosnom i Hercegovinom se neće upravljati iz Ambasade Rusije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) je također osudio izjave ruskog ambasadora Igora Kalabuhova o potencijalnom članstvu Bosne i Hercegovine u NATO-u.

“Bosna i Hercegovina je suverena država koja će odluke o vlastitoj budućnosti donositi samostalno, na osnovu svog Ustava i zakona, vodeći računa o volji i interesima svojih građana, a ne tuđim interesima. Rusija ne može sebi prisvajati pravo da odlučuje o budućnosti Bosne i Hercegovine”, poručio je Džaferović u reakciji na izjavu ambasadora Kalabuhova.

Prema riječima člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, Bosna i Hercegovina je svoj dosadašnji euroatlantski put trasirala odlukama svojih institucija u demokratskoj proceduri, uključujući i zahtjev za članstvo u NATO-u.

“Tako će i ostati. Bosnom i Hercegovinom se neće upravljati iz Ambasade Rusije”, konstatovao je Džaferović, saopćili su iz njegovog ureda.

Podsjećamo, Kalabuhovove izjave osudili su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

(Klix.ba)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*