U SKPC Mejdan u Tuzli održan 16. po redu TK-a Open

Jučer je u  SKPC Mejdan u Tuzli je održan 16. po redu TK-a Open, i ove godine uspješan organizator turnira je bio KBS “Tuzla-Sinbra”. Na takmičenju je nastupilo 70 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije.

Najuspješnija ekipa turnira je Karate Savez Vojvodine, sa 61 bodom kao i Tuzla- Sinbra, ali zahvaljujući većem broju zlatnih medalja, osvojili su prvo mjesto, zatim slijede karate klubovi Energija Banja Luka, Novi Grad Sarajevo, Sloboda Tuzla, Orkka Lukavac, Internacional Zenica, Zmaj Gradačac, Perfekt Sarajevo, Bihać Bihać itd.

U sklopu TK-a Open održan je i 2. Memorijal Fuad Hadžiavdić-Fudo. Prvo mjesto i novčanu nagradu kod djevojaka je osvojila aktuelna viceprvakinja Evrope Sanja Cvrkota, dok je kod muškaraca najbolji bio Kenan Kraković iz KBS “Tuzla-Sinbra”.

Na otvaranju turnira prisutne je u ime Gradonačelnika Tuzle g. Jasmina Imamovića pozdravio šef službe za razvoj poduzetništvo i društvene djelatnosti g. Vedran Lakić. Takmičenje je proglasila otvorenim novoizabrana ministrica za obrazovanje, nauku kulturu i sport u Vladi TK-a gospođa Mirsada Begović.

Na otvaranju je uručeno i posebno priznanje sportisti stoljeća Grada Tuzle. velikom prijatelju KBS “Tuzla-Sinbra”, i od nedavno doktoru nauka g. Zlatanu Saračeviću. Također priznanja su uručena i Hamzi Čajiću aktuelnom kadetskom prvaku Evrope, Delfini Tadić, Ajli Mahmutović, Anesu Čongi, Eni Gljivi, Faruku Sijerčiću, Admiru Zukanu i Merisu Muhoviću, osvajačima evropskih i svjetskih medalja u 2014. Godini.

Najuspješnija takmičarka turnira je Edisa Kovač, takmičarka KBS Tuzla-Sinbra, sa osvojene dvije zlatne i jednom bronzanom medaljom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*