Bivšoj radnici Hotela “Tuzla” pozlilo prilikom pokušaja pljenidbe imovine

Na adresu Sabine Omić iz Tuzle, penzionerke i bivše uposlenice Hotela Tuzla, danas su po nalogu Opštinskog suda predstavnici ove institucije došli,  kako bi popisali imovinu kojom raspolaže gospođa Omić.

Ona je samo jedna od 118 radnika, koji su kreditno zaduženi, a zbog nemogućnosti isplaćivanja kreditnih zaduženja poslovnice Hotela, slovenačke firme RAM Invest, došli su u situaciju pljenidbe imovine u svrhu nadoknade kreditnih sredstava od kojih je svaki radnik zadužen za oko 29. 000 KM.

Sva u strepnji i neznanju šta će uslijediti prilikom posjete, izjavila je da se ni kriva a niti dužna našla u bezizlaznoj situaciju i da joj je preostalo da se ubije.Podršku i utjehu u ovim teškim trenucima, imala je od bivših kolega i članova Sindikata solidarnoisti.

U trenutku dolaska predstavnika Opšinskog suda Tuzla, Sabina Omić smogla je snage da im dopusti da uđu u kuću i rade svoj posao, dok se sa njenom odlukom nisu složili članovi Sindikata Solidarnosti i bivši radnici Hotela Tuzla.

Popis i pljenidba danas nisu izvršeni.Ubrzo nakon odlaska predstavnika Opštinskog suda, gospođi Omić je pozlilo i nakon ukazane ljekarske pomoći, odvezena je na dalje pretrage. Tuga i nevjerica mogla se primjetiti na licima prisutnih.Ostale su prazne prostorije doma porodice Omić, da čekaju povratak vlasnice ili novu najavu plenjidbe imovine.

Iz Sindikata poručuju da sudbinu Sabine Omić dijeli još 117 bivših radnika Hotela Tuzla, da se neće predati a pomoć i pravdu za ovaj slučaj potražit će i pred sudom u Strazburu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*