Servisne informacije za srijedu, 20. april: Zbog rekonstrukcija cjevovoda bez vodosnabdijevanja nekoliko tuzlanskih ulica

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području Grada Tuzle u naseljima: Hidani, Nikolići, Bakaluše, Petrovići, Breške, Dvor, Pavići, Lameši, Cerik, Brusnica, Donja Obodnica i Avdibašići u vremenu od 08:30 do 15:30 sati. Do prekida u isporuci električne energije će doći i u ulici Turalibegova u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

Struje neće biti ni sutrau naseljima: Milešići, Mramorska, 26. Augusta, 38. Divizije, Mramor Novi, Arifa Redžića, Omladinska, Dobrnja, Marići, Marina Glava, Majevička i Selo Mramor u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom. Evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela. Na području Tuzlanskog kantona se dogodilo šest saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe teško povrijeđene, jedna lako, a za sedam osoba se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći, pružene su 122 zdravstvene usluge.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata obavili dvije tehničke intervencije, gasili su dva kontejnera i jedan požar napuštenog objekta u Simin Hanu.  

VODOVOD – Zbog rekonstrukcija cjevovoda bez vodosnabdijevanja će biti dio naselja Brčanska Malta (ulice: Šabana Zahirovića, Dedino brdo, dio ulice 1. Tuzlanske brigade, dio ulice Slavka Mičića, ulica Armije BiH 2, 4 i 6 i ulica Bećarevac) u periodu od 8.00 sati pa do završetka radova i dio naselja Šićki Brod (ulica Branilaca Tuzle) u periodu od 8.00  sati pa do završetka radova. Uredno je snabdijevanje vodom u ostalim gradskim i prigradskim naseljima. 

CENTRALNO GRIJANJE – Uredna je isporuka toplotne energije.

KOMUNALAC – Uredan je odvoz otpada, kao i uređenje i higijena grada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*