Sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja 1995. godine

Jučer je u Gradskoj upravi Tuzle održan sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja, dana posvećenog sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata.

Sastanku su prisustvovali predstavnici roditelja stradalih žrtava na Kapiji, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, načelnik PU Tuzla, Siniša Vareškić, te predstavnici JU Centar za kulturu Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije i Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Na sastanku Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja dogovoreno je da će u Tuzli, u srijedu, 25. maja 2022. godine biti upriličeno komemorativno obilježavanje dvadesetsedme godišnjice tragedije na Kapiji, u znak sjećanja na stradanje tuzlanske mladosti 25. maja 1995. godine, kao i na sve civilne žrtve rata u Tuzli.

Prema utvrđenom programu komemorativnog obilježavanja 25. maja 1995. godine, u srijedu 25.5.2022. godine, u 9.30 sati planirano je odavanje poštovanja i polaganje vijenaca i cvijeća civilnim žrtvama na Aleji mladosti na Slanoj banji, a u 11.00 sati će biti održana komemoracija, odavanje poštovanja i polaganje vijenaca i cvijeća na Kapiji.

U 20.55 sati i ove će se godine u Tuzli oglasiti sirene koje će označiti trenutak kada je granata ispaljena sa Ozrena pala na Kapiju i usmrtila naše mlade sugrađane.

(RTV7/Grad Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*