Proglašen žuti meteo alarm za cijelu BiH

Nakon što je jučer za cijelu Bosnu i Hercegovinu važio narandžasti meteo alarm, te crveni, najviši stepen upozorenja, za jedan dio Hercegovine, danas je stepen upozorenja na potencijalno opasno vrijeme spušten na žuti alarm.

Međutim, i to “žuto” upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenski fenomeni koji su prognozirani nisu neuobičajeni, ali je potreban oprez ako se namjeravaju provoditi aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Meteorolozi savjetuju da se prilikom žutog upozorenja treba nastaviti informirati o očekivanim meteorološkim uvjetima i savjetuje se ne preduzimati nepotrebni rizik.
Prognoza vremena za danas

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg ili susnježica. Snijeg će tokom dana u nizinama postepeno preći u kišu. U Hercegovini, u ranim jutarnjim satima, moguća je slaba kiša. Više padavina očekuje se u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar, umjeren do jak, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sa olujnim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevne od -2 do 6, na jugu od 5 do 12 °C.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*