Džumhur: Bilo je teško, ali je najvažnije da vodimo 2:0

Teniseri BiH zadovoljni su učinkom nakon prvog dana meča Davis Cupa protiv Zimbabvea u Harareu i vodstva od 2:0.

U prvom meču Mirza Bašić je s 3:0 u setovima pobijedio Takanyja Garangangu, a drugi bod BiH donio je Damir Džumhur pobjedom nad Benjaminom Lockom, također s 3:0.

Iako to konačani rezultati ne pokazuju, najboji bh. teniser Damir Džumhur navodi da je odigrao neočekivano težak meč.

– Uspjeli smo nakon prvog dana da napravimo posao koji smo zacrtali sebi i da povedemo 2:0. Nije bilo nimalo lagano ni meni ni Mirzi, ali smo i on i ja uspjeli da dobijemo u tri seta. Iskreno nisam očekivao ovako težak meč, ali na kraju sam ipak uspio da odigram dovoljno dobro da pobijedim. Uslovi su definitivno bili teški, bilo je vruće, malo i vjetra, ali je najbitnije da vodimo 2:0 nakon prvog dana – kazao je Džumhur.

Selektor Amer Delić također je zadovoljan nastupima dvojice najboljih bh. tenisera.

– Imali smo uspješan dan, vodimo 2:0 nakon dva singl meča. Momci su obavili posao kako treba. Bilo je teško, vruće, vjetrovito, ali Mirza je započeo s odličnom igrom na početku i uspio da osvoji prvi bod što je malo olakšalo Damiru, iako je njegov protivnik stvarno igrao mnogo bolje nego što njegov ranking pokazuje. No, momci su bila koncentrirani kada je najviše trebalo i ispunili su cilj – kazao je Delić.

Tenisere BiH u subotu očekuje dubl meč u kojem bi, eventualnom pobjedom, izborili plasman u drugo kolo Druge grupe Euro-afričke zone. Tomislav Brkić će u paru s Mirzom Bašićem igrati protiv Waynea Blacka i Marka Fynna.

Čestitajući Bašiću i Džumhuru na pobjedama, Tomislav Brkić je naveo da reprezentaciju BiH sutra očekuje možda i najteži meč.

– Sutra nas očekuje težak, možda i najteži meč, pošto Zimbabve ima igrača koji je bio Grand slam pobjednik u parovima, tako da će sigurno biti teško. Nadamo se pobjedi i da ćemo slaviti već nakon drugog dana tako da u nedjelju možemo ući opuštenije i da zaigramo Nerman Fatić i ja – kazao je Brkić.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*