Pokrenuti rad donorske mreže

Reisu-l-ulemu juče su posjetili prof. dr. Zijah Rifatbegović, specijalista opšte hirurgije i načelnik Klinike za hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli  i vođa tima za transplantaciju organa u Tuzli i novinari Kasim Softić i Halid Rifatbegović  koji dosta pomažu u promociji donorske mreže.

Prof. dr. Zijah Rifatbegović je upoznao Reisu-l-ulemu o potrebi pokretanja rada donorske mreže u Bosni i Hercegovini , a samim tim i podizanja svijesti građana o značaju doniranja organa i transplantacije organa u Bosni i Hercegovini.

Transplantacijska medicina i transplantacija organa u Bosni i Hercegovini donosi  veliki medicinski napredak, društveni i socijalni napredak, a samim tim omogućava veliku uštedu novca koji bi ostajao u Bosni i Hercegovini. To omogućava i otvaranje novih radnih mjesta  putem tog programa što bi zadržalo mlade i  sposobne medicinske kadrove, istakao je uz ostalo, prof. dr. Zijah Rifatbegović u razgovoru s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem.

Pitanje donorske mreže i transplantacije organa biće stavljeno na dnevni red sjednice Vijeća muftija nakon čega će biti donijeta i odgovarajuća fetva o ovom pitanju, dogovoreno je na ovom sastanku  kod Reisu-l-uleme.

(MINA/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*