Zatvoren Sarajevski aerodrom: Anonimna dojava o eksplozivnoj napravi

Granična policija i osiguranje na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu provjeravaju anonimnu dojavu da se u jednom od aviona nalazi eksplozivna naprava.

Kako nam je potvrđeno iz Granične policije BiH, trenutno se na Međunarodnom aerodromu Sarajevo vrši kontradiverzioni pregled putnika i prtljaga jednog aviona.

– Trenutno se vrši KDZ pregled u skladu sa procedurama i mjerama po kojim radi Granična policija BiH. Pregled se radi nakon anonimne dojave o eksplozivnoj napravi kojom je najavljeno ugrožavanje sigurnosti civilnog vazduhoplovstva – kazala je za Faktor.ba glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković.

Zbog anonimne dojave eksplozivne naprave svi letovi Sarajevskog aerodroma trenutno su obustavljeni.

Prema riječima glasnogovornice, KDZ pregled će potrajati duže vremena, te postoji mogućnost da će doći do kašnjenja letova, dok su svi putnici aviona evakuisani.

O aktivnostima na Međunardonom aerodromu Sarajevo su upoznate i druge policijske agencije na državnom nivou – SIPA, Ministarstvo sigurnosti, Federalni MUP, MUP Kantona Sarajevo i Uprava za direktno oporezivanje, te sigurnosni sektor javnog prduzeća Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
– U slučaju potrebe, sve agencije će dati svoj angažman – kazala je Dujković.
(Faktor.ba/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*