Sastanak Vlade TK i predstavnika boračkih udruženja

Izrada Nacrta budžeta Tuzlanskog kantona i planiranje sredstava u okviru pozicija namjenjenih boračkoj populaciji bila je tema  sastanka članova Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima boračkih udruženja.

– Boračka populacija će, kao i dosad, proporcionalno podnijeti teret vremena u kojem živimo, ali postoji minimum ispod kojeg ne smijemo dopustiti da padne dostojanstvo ljudi koji su branili ovu državu – ističe predsjednik Uduženja ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović.

Premijer Bego Gutić je zahvalio predstavnicima boračkih oganizacija na otvorenom i jasnom stavu boračkih udruženja te potcrtao stav Vlade Tuzlanskog kantona da borci ne smiju biti oštećeni, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

– Osnov za izradu budžeta Tuzlanskog kantona za 2015. godinu je izvršenje Budžeta u 2014. godini. Kantonalna vlada je dobila okvir budžeta od Federalnog ministarstva finansija i mi nemamo mogućnost vještačkog podizanja prihodovne strane, kako bi se zadovoljili apetiti svih onih koji se naslanjaju na Budžet Tuzlanskog kantona – rekao je premijer Gutić i dodao da za potrošnju smiju planirati samo onoliko sredstava kolike su granice realnih prihoda.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*