Otežano odvijanje saobraćaja u BiH

Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorene su dionice Kupres – Šipovo i Mihalji – Blidinje, priopćeno je iz Auto moto savez u Bosni i Hercegovini.

Otežano se prometuje na dionicama Livno – Šuica – Kupres i Glamoč – Mliništa.

Zabranjen je prometa za teretna vozila s prikolicom i tegljače na dionicama M-15 Glamoč – Mlinište i M-19 Vlasenica – Han Pijesak (preko prijevoja Han Pogled).

Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra koji mjestimice stvaraju snježne nanose na području zapadne i jugozapadne Bosne.

Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače na dionicama preko planinskih prijevoja.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme te ukoliko je moguće da odgode putovanje.

Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han – Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Na M-16.2 Jablanica – Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno.

Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic – Lišičići – Buturović Polje – Prozor (dionica Pokojište – Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazi 8 metara.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica – Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na R-425 Hamzići – Čitluk – Žitomislići (dionica Hamzići – Tromeđa) u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova može se očekivati na dionicama:

– M-4 Tuzla – Šićki Brod,
– M-6 Ljubuški – Čapljina,
– M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),
– M-17 Doboj – Šešlije,
– R-425 Čapljina – Međugorje (Zvirovići).

Zbog snježnih nanosa, granični prijelaz Hum/Šćepan Polje zatvoren je za sav promet. Na ostalim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15. travnja na cestama u BiH sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.