Pobjeda Crveno – crnih nad komšijama iz Lukavca

U prijateljskom susretu odigranom na pomoćnom stadionu Tušanj, fudbaleri Slobode su slavili pobjedu nad Radničkim 3:1 (2:1).

Protiv rivala iz komšiluka Husref Musemić je u prvom poluvremenu izveo najjaču postavu. Na golu je stajao Pirić, zadnju liniju su činili Efendić, Mehmedagić, Moranjkić i Ivetić, u vezi su igrali Kiso, Sarić, Zeba, Bekić i Mujić, a u vrhu napada Krpić.

Meč je odigran u visokom tempu, a tuzlanski tim je došao u vodstvo 2:0 i to preko dvostrukog strijelca Krpića koji je sa dva topovska udarca tresao mrežu Lukavčana. Pred kraj prvog dijela Radnički smanjuje rezultat na 2:1, a strijelac gola za Plave bio je bivši igrač ekipe sa Tušnja Jaganjac.

U drugom poluvremenu na teren je istrčala druga postava Slobode: Fejzić, Todorović, Salihović, Mujkić, Mušanović, Hodžić, Musić, Pršeš, Čolović, Mehidić i Ahmetović. Rezervisti su dominirali tokom cijelog drugog dijela, ali tek pred kraj meča uspjeli su zatresti mrežu Radničkog. Junior Mušanović sjajno je uposlio Ahmetovića koji majstorski povećava našu prednost na konačnih 3:1.

Dodajmo da je zbog povrede utakmicu propustio Halilović, a prijateljski ogled sudio je Kristijan Vasilić (Tuzla), uz asistenciju Mirze Čejvanovića (Tuzla) i Dževada Zukića (Srebrenik). Utakmicu je pratilo nekoliko stotina domaćih navijača.

(fksloboda/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*