Nakon eksplozije u blizini Obame i njegove porodice: Bijela kuća zaključana

Novinari koji su se okupili na južnom travnjaku da bi ispratili predsjednika Obamu i njegovu suprugu na obilježavanje 50. godišnjice historijskog marša u Selmi, Alabama, nakon detonacije su premješteni u sobu za brifinge, a ulazi u Bijelu kuću su zaključani

Američka Tajna služba zatvorila je danas pristup Bijeloj kući nakon što se u okolini začula jaka detonacija dok su reporteri na travnjaku ispred rezidencije američkog predsjednika čekali njegov polazak helikopterom na proslavu u gradu Selma, u Alabami.

Uzrok eksplozije je ostao nejasan, prenosi AFP.

Jedinica K9 Tajne službe pregledala je jedno vozilo na uglu 16. avenije i Avenije Ustava, koja se graniči s južnim travnjakom Bijele kuće, saopćio je portparol te službe Brian Leary e-mailom.

U međuvremenu je vašingtonska Vatrogasna služba prijavila kako se na 15. Sjeverozapadnoj ulici (istočno od Bijele kuće) zapalio pokretni kiosk za prodaju hrane i kako je ta vatra ugašena.

Bezbjednosno osoblje ogradilo je pristup sa sjevera Bijeloj kući – od strane parka Lafayette.

Novinari koji su se okupili na južnom travnjaku da bi ispratili predsjednika Obamu i njegovu suprugu na obilježavanje 50. godišnjice historijskog marša u Selmi, Alabama, nakon detonacije su premješteni u sobu za brifinge, a ulazi u Bijelu kuću su zaključani.

Umjesto helikopterom, Obama, njegova supruga Michelle, kćerke Malia i Sasha, kao i predsjednikova punica Marian Robinson, su napustili Bijelu kuću u koloni automobila, da bi potom avionom zračnih snaga SAD-a otputovali za Alabamu.

(Faktor.ba/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*