Grčka:Varufakis angažira studente i turiste kao tajne poreznike

Kritike da Grčka presporo provodi nove gospodarske reforme natjerala je ministra financija da u petak predloži angažman brojnih honorarnih tajnih inspektora: turisti, kućanice i studenti borili bi se protiv neplatiša poreza.
Janis Varufakis predložio je zapošljavanje “velikoga broja neprofesionalnih inspektora… koji bi bili ozvučeni i opremljeni kamerom”. Svoj je prijedlog poslao Jeroenu Dijsselbloemu, čelniku Eurogrupe, skupine ministara financija eurozone, a objavio ga na internetskoj stranici grčkoga lista Prototheme.Po Varufakisovim riječima, inspektori-honorarci prikupljali bi podatke koji bi imali pravnu težinu i na temelju kojih bi djelovali pravi inspektori.

“Već spoznaja da su tisuće ljudi s audio i video opremom angažirane da bace pogled u ime poreznika, brzo će promijeniti ponašanje, diljem društva proširit će se osjećaj za pravdu i stvorit će novu kulturu plaćanja poreza”, napisao je Varufakis.

Varufakis je to pismo nazvao “ugovorom za oporavak i rast grčkoga gospodarstva”. Poslao ga je uoči sastanka u ponedjeljak u Bruxellesu, na kojem će Eurogrupa razmotriti stanje u Grčkoj.

(SEEbiz / H /rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.